Luister live

Social Media

Volg ons op

Chat

Kom er gezellig bij, in onze CHAT

Start chat >>

< 13 augustus: Weekendstart

Zaterdag en zondag: Album 120 van Tim.

19-08-2021 21:42

Jawel mensen, zoals bovenstaande bericht al impliceert, houd ik een traditie in stand door in de oneven jaren in augustus een weekend de stream van Orinoco te kapen. In 2017 trakteerde ik jullie op mijn top-316 aller tijden, in 2019 behandelde ik de 150 meest gedraaide artiesten en dit jaar is het niet meer dan logische gevolg dat ik albums centraal zal stellen.

Op de afbeelding hierboven zien jullie een deel van mijn huidige platenverzameling. Ik ben zelf nooit begonnen met LP's, maar daar waren er in ons ouderlijk huis wel veel van.

In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 augustus ga ik een albumlijst uitzenden. Ik heb 'm alvast gerangschikt, maar de volgorde is niet eenvoudig uit te leggen. Ik heb namelijk níet getracht een opsomming te maken van de beste albums aller tijden, maar heb een ander uitgangspunt genomen.

Soms is een album gewoon een album. Met goede muziek. Of minder. Of met een paar sterke nummers en voor de rest opvulling. Of het is juist een erg coherent geheel. Sommige albums moet je vaker luisteren om een goed oordeel te kunnen vormen, bij andere platen is het meteen duidelijk. En elk album heeft een verhaal: hoe is het tot stand gekomen? Wie hebben er aan meegewerkt? Waar is het opgenomen? Wat is de boodschap die de artiest wil meegeven?

Maar het gaat nu om mijn verhaal (het blijft, net zoals de vorige marathonuitzending, een egotrip). Ik ga dat weekend de platen draaien die me zijn bij gebleven, waarvan ik me de hoes of de tracklist moeiteloos voor de geest kan halen, waarvan ik weet wanneer ik 'm kocht of van wie ik 'm gekregen heb. En vooral: bij welke platen een herinnering loskomt. Die muzikale herinneringen deel ik graag met jullie in genoemd weekend. Schakel beide dagen in vanaf het middaguur!

Deel op:

Agenda

Blog

De Catch 22 van de maand juli.

Lees meer >>

Catch 22: de maandelijkse hitlijst van Orinoco Radio

Dit is de lijst van juni 2021 22: Efterklang - Living other Lives 21: Jon Allen - Mercy 20: Sofi Tukker - Mon Cheri 19: Durand Jones & The Indications - Love Will work it out 18: José Gonzalez - Head On 17: Jungle -...

Lees meer >>

Artikel 1 tot 2 van 16
<< Eerste < Vorige 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10 11-12 13-14 Volgende > Laatste >>