Luister live

Social Media

Volg ons op

Chat

Kom er gezellig bij, in onze CHAT

Start chat >>

< Nieuw op de site: een blog!

Verrukkelijke500 - de 1e keer!

op 03-11-2012 om 09:29

Dit jaar viert de Verrukkelijke500 zijn eerste lustrum! Maar hoe ging die eerste keer?

De aankondiging:

  • Orinoco Radio Presenteert
  • Verrukkelijke 500
  • 13-14-15 Juni
  • 50 uur onafgebroken live radio!
  • Al jullie favoriete nummers in één lijst
  • Lever je eigen toplijst in en doe mee!

 

We hadden afgesproken om met 5 DJ's te gaan draaien: Jorg, Kaj, Virdis, Grafmat en Dave Evans. Locatie: de te kleine huiskamer van Dave Evans :)

Kaj zou ervoor zorgen dat we via zijn stream konden uitzenden en zou ook de lijstjes gaan verzamelen. Dave bedacht de naam van het evenement en stortte zich samen met Grafmat op de PR. En Grafmat richtte zich ook nog op het maken van een website. Alles leek dus in kannen en kruiken!

Maar......nadat eerst al Jorg en Virdis kort van te voren af moesten haken om verschillende redenen, belde Grafmat op de ochtend van de eerste draaidag met een slechte mededeling! Als gevolg van een ontsteking in de mond had hij ook nog hoge koorts erbij gekregen en kon dus onmogelijk langskomen. Wat nu? Ik was die dag nog gewoon aan het werk maar kon wel telefonisch overleggen met Kaj. Tja aflasten was ook zoiets hé! Dat konden we toch ook niet over ons hart verkrijgen. Kaj hakte de knoop door en zei; we gaan het gewoon proberen met zijn tweeën! Ik stelde voor Raver nog te bellen zodat die ook kon helpen! En gelukkig Raver had er wel zin in!

Volgend probleem was dat 's avonds Nederland voor het EK tegen Frankrijk [of was het Italië?] moest spelen en dat kostte ons veel luisteraars, dus maar na elven beginnen dan! Het eerste jaar deden we de V500 nog helemaal non-stop, dus het zou een zware beproeving worden.

Kaj arriveerde aan het eind van de middag en installeerde het voor mij toen nog totaal onbekende Sam Broadcaster op mijn computer. Ik vreesde dat mijn computer een heel weekend lang non stop draaien niet aan zou kunnen, maar dat bleek achteraf reuze mee te vallen!

Het grappige was dat we het eerste jaar ook nog meer dan 500 nummers draaiden!We begonnen met 537 Bruce Springsteen - Dancing in the Dark!

Kaj had alles al keurig berekend zodat we niet hoefden te panikeren over de tijd ;)

We [ook Dromertje, Noes en Raver kwamen nog langs] gingen eerst voetbal kijken terwijl Kaj alvast met indraaien begon. Gelukkig boekte Nederland een spetterende overwinning zodat we in feeststijl aan de V500 begonnen. Naar mijn weten hadden we het eerste jaar 37 lijstjes [waaronder die van o.a Sowhat, MrJohn, Virdis, Raver, Colijn, Richie, Ivo, Roche, Jan1966, Emma, Joger, Miennn, Golda, Silvie, Kaj, Gijs, Petert, Grafmat en verder nog wat kennissen/vrienden van de DJ's] Genoeg in ieder geval om met een mooie eerste V500 van start te gaan!

Om een uurtje of 1 uur 's nachts waren de gasten weer weg en zaten Kaj en ik met zijn tweeën. We hadden afgesproken lange shifts te maken en Kaj nam de eerste nacht voor zijn rekening [ik meen een shift van 6 uur achter elkaar], waarna de eerste ochtend voor mij was [kon ik mooi wennen aan het voor mij nieuwe programma op de computer] Helaas veroorzaakte de meegenomen microfoon van Kaj een forse brom op mijn computer zodat we al snel moesten overschakelen naar een simpeler model. Gelukkig waren we toen een stuk verstaanbaarder.

Ach het was echt zo'n opstartjaar en later hebben we er veel van geleerd! Zowel Kaj als ikzelf hadden momenten dat we maar liefst 1 luisteraar hadden :) Maar goed wat maakte het uit, we draaiden toch lekkere muziek! Op zaterdagavond kwam Raver erbij en meldde Grafmat dat hij toch nog wilde proberen om er op zondag bij te zijn! Ik begon er langzaam achter te komen hoe radio maken werkte [had nog nooit zoiets gedaan] en ja eigenlijk liep het best goed allemaal. Het was meer vechten tegen vermoeidheid want Raver ging tegen tweeën weer weg, zodat eerst Kaj en later ikzelf weer een lange shift gingen maken. Toch werd de zondag een mooie finaledag, want opeens waren we met zijn vieren! Raver en later ook Grafmat [speciaal opgelapt voor de gelegenheid ;) ]deden mee met presenteren. Grafmat had ook nog een versterker mee genomen, zodat we nu ook met meerdere microfoons konden presenteren. Wat een luxe opeens op deze laatste dag! 's Avonds werd het toch weer spannend omdat we alsnog in tijdnood kwamen [ja toen ook al ;) ]. Bovendien had Kaj nog een trein halen vanwege een college dat hij de volgende dag moest volgen! Terwijl Grafmat een klein stukje afterparty deed bracht ik Kaj snel naar de trein die hij net haalde. Helaas kwam van hem later het bericht, dat hij was gestrand op station Utrecht en daar moest overnachten! Ja je moet er wat voor over hebben, zo'n eerste keer V500!!!!

 

Deel op:

Agenda

Blog

De V500 2019: wat verwachten de dj's ervan? Deel 3

Een voorstelrondje aan de hand van 4 vragen.

Lees meer >>

De V500 2019: wat verwachten de dj's ervan? Deel 2

Een voorstelrondje aan de hand van vier vragen.

Lees meer >>

Artikel 1 tot 2 van 13
<< Eerste < Vorige 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10 11-12 13-13 Volgende > Laatste >>