Luister live

Social Media

Volg ons op

Chat

Kom er gezellig bij, in onze CHAT

Start chat >>

< PrePush 500 editie 2017

V500: Waarom Jacqueline kiest voor Sue the Night

op 12-10-2018 om 14:05

We zijn toe aan editie elf van de Verrukkelijke 500. Dus vertelt elke week vertelt een inzender over zijn of haar nummer elf. Deze week Jacqueline aka Miss DieHard. Waarom koos zij voor Sue the Night – The World Below. En ook: welke rol spelen Cindy und Bert?

Op nummer elf een Nederlandse plaat, en meteen de enige. Vanwaar die keuze?

“ Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat ik het Nederlandse product nauwelijks beluister... ik mis Kaj’s wekelijkse lijst met nieuwe platen”, begint Jacqueline haar pleidooi voor Sue the Night. “Daarnaast merk ik dat zowel op nationaal als internationaal niveau platen door een (commerciële) mal worden gehaald door producers, en het voor artiesten moeilijk wordt vernieuwend bezig te zijn. Jack White is iemand die zich daaraan succesvol heeft ontworsteld. En ook Sue The Night springt eruit."

Waarom precies?

"Het is de mooie combinatie van melodieuze synthesizer muziek, poëtische teksten en zuivere zang die het zo prachtig maakt. En het is uptempo, wat toch eigenlijk opvallend contrasteert met het melancholieke.”

Ben je dan ook meer van de teksten of van de muziek?

 “Ik ben altijd van de teksten, die zijn voor mij niet ondergeschikt maar nevengeschikt aan de muziek. Deze vrije eenvoudige tekst verhaalt van een liefde die verbroken is, maar de zangeres vraagt zich na het zien van haar toenmalige liefde af hoe het nu eigenlijk kwam... het verleden (the world below) ligt echter achter haar en ze kan het zich niet meer scherp voor de geest halen. Het vervagen van het verleden vindt ik bijzonder goed getroffen, door zowel tekst als muziek. Het uptempo geeft aan hoe snel het leven verdergaat.”

Nog even over je 2x11 (oftewel nummer 22). Een opvallende plaat: Der Hund von Baskervilles van Cindy und Bert. Hoe kom je daar zo bij?

“Haha, de eer is aan sowhat. Toen ik het nummer via hem hoorde ben ik gaan zoeken naar de clip en vond ik de geweldige video met hond. Die clip getuigt van humor!

Het is een geweldige cover die op zichzelf staat.  Zang (Bert zingt nauwelijks maar figureert als de beste in de video)en muziek zijn geweldig, Het hammondorgelspel is zelfs FENOMENAAL!

Daarnaast vind ik het geweldig om het Sherlock Holmes-thema zo uitgewerkt te zien. Ik ben opgegroeid met de Duitse televisie en je werd werkelijk doodgegooid met al dan niet nagesynchroniseerde verfilmingen van Der Hund von Baskerville.”

 

Deel op:

Agenda

Blog

De V500 2019: wat verwachten de dj's ervan? Deel 3

Een voorstelrondje aan de hand van 4 vragen.

Lees meer >>

De V500 2019: wat verwachten de dj's ervan? Deel 2

Een voorstelrondje aan de hand van vier vragen.

Lees meer >>

Artikel 1 tot 2 van 13
<< Eerste < Vorige 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10 11-12 13-13 Volgende > Laatste >>