Luister live

Social Media

Volg ons op

Chat

Kom er gezellig bij, in onze CHAT

Onze mibbitchat

< MuMeladder 2018

De V500 2019: wat verwachten de dj's ervan?

op 08-11-2019 om 12:09

Een voorstelrondje aan de hand van 4 vragen.

De Verrukkelijke 500 staat voor de deur. En meer dan ooit gaan we deze editie samen dragen. Met meer luisteraars, meer dj's en nog betere muziek. Wie zijn de dj's die straks van 500 gaan aftellen naar 1? En wat verwachten ze van de komende V500? Een voorstelrondje aan de hand van 4 vragen.

DJ Ard

De zendercoördinator en met recht de drijvende kracht achter de Verrukkelijke 500 genoemd, Ard Offers. Ard was er alle Verrukkelijke 500’s bij, de eerste keer zelfs met een ontsteking in zijn mond. Hij zal dit jaar wederom een van de vier hoofddj’s zijn. Ard’s antwoorden op vier vragen over de V500 van dit jaar:

Wat wordt de hoogste nieuwe binnenkomer?

Je zou zeggen dat dat Time To Give gaat worden van The White Lies. Dat nummer kwam vorig jaar nét te vroeg uit voor de Verrukkelijke 500, maar dat het nota bene meteen binnen kwam in de Top2000 geeft wel aan dat het nummer in brede kringen fans kent. Op Orinoco hebben ze dat zéker, dus tja, dan lijkt 1 en 1 2. Maar kijk ook niet raar op van een hoge entry van Poets of the Fall of een re-entry die helemaal niemand verwacht. Vorig jaar was daar ineens Ray LaMontagne die met Be Here Now een paar keer onderin de V500 had gestaan en ineens de hoogste nieuwe binnenkomer was op nummer 129.

Welke plaat moet er volgens jou op nummer 1?

Ik roep altijd dat de V500 moet blijven veranderen/ontwikkelen/voor verrassingen moet zorgen. Vorig jaar kregen we die verrassing met A Day in the Life van the Beatles op 1 en het kelderen van Pearl Jam's Black / waarvan we allemaal dachten dat die bijna onaantastbaar was vanwege de enorme voorsprong die die plaat elk jaar had op de nummer 2. 

Nou is A Day in The Life al heel vaak de nummer 1 van mijn inzendlijst geweest, dus tja... Wat dát betreft hoeft er niks te veranderen voor mij, haha. Maar ik ben gewoon voor een volledig nieuwe nummer 1. Weer nét zo verrassend als the Beatles vorig jaar. Dus laat ik eens iets roepen: A Forest van the Cure. Dat nummer heeft een aantal keren de meeste stemmen van alle platen gehad, ren stond 2 jaar geleden ineens heel verrassend op nummer 2. Laat het maar een keer gebeuren. 

Welke plaat mag linea recta uit de V500 verdwijnen?

Oeh, nou ga ik heel veel Orinoco-luisteraars boos maken. Maar voordat ik dat doe, laat ik eerst deze vraag een beetje elativeren: vorig jaar heb ik zó ongelooflijk genoten van een re-entry van een plaat die ik echt jarenlang echt volledig heb vervloekt. Ik speelde dat nummer jáááárenlang in de band waarin ik speelde, en dan was-ie ook nog eens ik-weet-niet-hoe-vaak op de radio. Volledig doodgedraaid voor me, en in 2013 had ik dát nummer zonder enige aarzeling genoemd. Door een vreemde speling van het lot had ik dat nummer jaren echt niet meer gehoord, tot de V500 vorig jaar. Hij zat in mijn shift als dj, en ik ging me toch een potje uit mijn plaat, niet normaal! Welk nummer dat was? Paradise by the Dashboardlight van Meat Loaf. 

Zo zie je maar weer, je kunt wel iets roepen, maar of dat over een paar jaar nog iets waard is.. Als ik het nu zou mogen zeggen: 1 notering voor Poets of the Fall in de V500 lijkt me meer dan genoeg, als zelfs dat al niet teveel eer is voor deze band die om mij volledig onbekende redenen zo populair is geworden bij veel vaste Orinoco luisteraars. En dat terwijl het muziekgenre waarin de band opereert mij zonder meer aanspreekt. Dus laat Sleep van Poets of The fall gewoon stilletjes de lijst verlaten, dan houden de fans Carnival of rust nog over om uit hun plaat te gaan. 

Welke plaat verbindt jou met de V500?

Als het een nummer uit de V500 moet zijn dan geef ik als antwoord: Novastar - The Best is Yet to come. Mijn vrouw Karin en ik zagen Joost Zweegers  met zijn band in de foyer van de muziekschool in Groningen tijdens Eurosonic 2001 en werden verliefd op Novastar en mekaar. Daarbij hebben we door de loop der jaren veel meegemaakt, maar na elk dal kunnen we toch elke keer weer zeggen: the Best is Yet to come.

Als tweede antwoord wil ik toch ook heel graag (bijna) alle platen noemen die we gedraaid hebben tijdens de eerste Bubbling After van de v500 - toen de Bubbling After nog helemaal niet bestond. Dat was een gedenkwaardige nacht in 2009 na de eerste Verrukkelijke 500 die we in Harkstede organiseerden. Kaj en ik waren alleen over en in die nacht zijn wij vrienden voor het leven geworden - en niet in de laatste plaats dankzij nummers als, "Theo, Wir Fahren nach Lodz", "Je suis un rock star" en de onvergetelijke "Ploem Ploem Jenka". Elk jaar verheug ik me nog bijna net zo op de Bubbling After als op de Verrukkelijke 500. René, Kaj: bedankt!

DJ Ries

De Hoogeveense dj Ries zal dit jaar zijn V500-debuut maken door enkele uren mee te presenteren. Begonnen op de zondagavond is Ries tegenwoordig niet meer weg te denken van de radiozender, soms geflankeerd door zijn geliefde No

Wat wordt de hoogste nieuwe binnenkomer?

Lijkt me vrijwel ondenkbaar dat er een andere dan Heaven Wait van White Lies wordt, ook een kanshebber Running to the Sea van Röyksopp & Susanne Sundfor

Welke plaat moet er volgens jou op nummer 1?

Pearl Jam - Black

Welke plaat mag linea recta uit de V500 verdwijnen?

Dat vraag je aan wellicht, van alle Orinoco-deejays, de grootste anti-Pink Floyd man die er rondloopt. Shine on you Crazy Diamond mag wat mij betreft ernstig in de vergetelheid raken, dat oeverloze gedoe hangt me in een minuut zo de keel uit dat ik welhaast ga verlangen naar LUV. Stond Echoes er ook in vorig jaar? Zo ja doe dan die maar die is nog erger.

Welke plaat verbindt jou met de V500?

Een nummer dat me direct aan Orinoco doet denken is Spit it Out van The Maccabees. Ik draai nu al een tijdje mee maar in de beginjaren toen eigenlijk alleen Roche en DaveEvans regelmatig draaiden kwam deze vooral bij Mark & Dave voorbij. Eerste nummer ooit door mij verzocht was, ook bij Dave, The Diary Of Jane van Breaking Benjamin!

DJ Sokratikos

De enige filosoof in ons gezelschap en dat mag geweten zijn. DJ Sokratikos zaagt normaliter.

Wat wordt de hoogste nieuwe binnenkomer?

Voorspellen daarvan ben ik niet goed in. Ik hoop dat Strand of Oaks - JM bij de nieuwe binnenkomers zit.

Welke plaat moet er volgens jou op nummer 1?

Beatles - A day in the life

Welke plaat mag linea recta uit de V500 verdwijnen?

Alles van Radiohead behalve Creep

Welke plaat verbindt jou met de V500?

Dat verschilt per dj of luisteraar, dus daartussen kan ik niet kiezen. Op Orinoco heb ik zoveel muziek leren kennen, dat is ook moeilijk kiezen. Van de eerste edities van de V500 die ik meemaakte, herinner ik me vooral de ontdekking van Outlaws - Green Grass and High Tides en de herontdekking van Alice Cooper - Halo of Flies.

 

 

 

Deel op:

Agenda

Blog

De Orinoco flow schijf.

De Orinoco flow schijf.Elke week stemmen leden van het Wall Of sound forum voor het steunfonds. Hier kiezen we elke week uit de 4 steunplaten de Orinoco Flow Schijf voor de volgende week. Ook jij kan hier aan mee doen! als lid...

Lees meer >>

Alle nieuwe binnenkomers van de Verrukkelijke 500 (2022)

Alle nieuwkomers en re-entries van de #verrukkelijke500 van 2022 60 Galaxy - Runaway men 96 David Bowie - Wild is the wind 174 Phil Lynott - Old town 192 Melanie - Beautiful people 215 Galaxy - Talk to me 218 Black Pumas -...

Lees meer >>

Artikel 1 tot 2 van 16
<< Eerste < Vorige 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10 11-12 13-14 Volgende > Laatste >>