Luister live

Social Media

Volg ons op

Chat

Kom er gezellig bij, in onze CHAT

Start chat >>

< De V500 2019: wat verwachten de dj's ervan? Deel 2

De V500 2019: wat verwachten de dj's ervan? Deel 3

op 08-11-2019 om 16:52

Een voorstelrondje aan de hand van 4 vragen.

De Verrukkelijke 500 staat voor de deur. En meer dan ooit gaan we deze editie samen dragen. Met meer luisteraars, meer dj's en nog betere muziek. Wie zijn de dj's die straks van 500 gaan aftellen naar 1? En wat verwachten ze van de komende V500? Een voorstelrondje aan de hand van 4 vragen.

 

DJ Mark

De stationvoice van Orinico zal ook dit jaar weer enige uren te horen zijn tijdens de V500, net zoals tijdens de eerste editie. Sinds kort heeft DJ Mark, voorheen bekend als Markraver, ook weer een eigen draaitafel, dus je hoort hem zeker niet voor het laatst!

Wat wordt de hoogste nieuwe binnenkomer?

Vraag1 Time to Give van White Lies wordt de hoogste nieuwe binnenkomer, vorig jaar was deze prachtige plaat nog net te vers.

Welke plaat moet er volgens jou op nummer 1?

Aretha Franklin - I say a little prayer op 1, soul, een vrouw en een mooie boodschap maakt de wereld van de v500 net iets mooier

Welke plaat mag linea recta uit de V500 verdwijnen?

Een Muse graag, onbegrijpelijk dat deze band er zo vaak in staat, iets met overwaardering, bliss en new born prima maar die andere mogen ruimte maken voor andere toppers, er is zoveel meer dan Muse mensen, snap het gewoonweg niet.

Welke plaat verbindt jou met de V500?

Beloved met Sweet Harmony komt qua tekst en sfeer voor mij het dichts bij een we zijn allemaal een en laten we er wat moois van maken in vrede

DJ Chevy

Onbekend maakt niet minder bemind. Al enkele jaren aan het einde van het jaar betrokken bij de MusicMeter2000-uitzending. Nu ook even te horen tijdens de V500.

Wat wordt de hoogste nieuwe binnenkomer?

De hoogste nieuwe binnenkomer wordt Time to Give van White Lies

Welke plaat moet er volgens jou op nummer 1?

Op één mag wat mij betreft Telegraph Road, en gezien de sprong van A Day in the Life zie ik niet in waarom niet.

Welke plaat mag linea recta uit de V500 verdwijnen?

Ik gun ieder zijn of haar eigen meug, maar dat Angels van Robbie Williams jarenlang de V500 haalde, was niets minder dan een farce. Gelukkig is die eruit. Verder mag Smells Like Teen Spirit er wel uit, maar die kans acht ik klein.

Welke plaat verbindt jou met de V500?

Ik hoorde vanochtend In the Stone van Earth, Wind & Fire op de radio en kwam gelijk in de V500-stemming. Dat heb ik trouwens ook met Midnight City van M83, die dus vorig jaar de lijst haalde.

DJ Ro

Vanuit de polder verrast DJ Ro de luisteraar geregeld met zijn liefde voor progrock. En niet zelden weet hij de artiesten zelf ook aan de telefoon te krijgen. Wat heeft hij voor deze V500 voor jullie in petto? 

Wat wordt de hoogste nieuwe binnenkomer?

Ayreon - Isis and Osiris 

Welke plaat moet er volgens jou op nummer 1?

Zie antwoord 1.

Welke plaat mag linea recta uit de V500 verdwijnen?

Underworld -. Born Slippy 

Welke plaat verbindt jou met de V500?

Er zijn veel goede platen.  Voel mij verbonden door het hele evenement.

DJ Marsha

Al die posts op social media tijdens de V500? Die komen voornamelijk van de hand van Marsha. Een engelengeduld legt ze aan de dag om nummer voor nummer op Facebook te posten. Verder heeft ze natuurlijk ook haar eigen show op de maandagavond. Die zijn echter zonder presentatie dus als je wil weten hoe Marsha klinkt, dan moet je deze V500 intunen op Orinoco Radio. 

Wat wordt de hoogste nieuwe binnenkomer?

Ik denk dat Steven Wilson - Pariah dit jaar een goede kans maakt om als hoogste binnenkomer in de lijst te komen (tja je moet toch wat gokken)

Welke plaat moet er volgens jou op nummer 1?

Ik zou graag Supertramp’s Fool’s ouverture naar de 1e plaats zien stijgen. 

Welke plaat mag linea recta uit de V500 verdwijnen?

Tja dan kan ik nu de enige Stonesplaat in de lijst wel gaan noemen, maar een lijst zonder de stones is niet geloofwaardig, Radiohead staat er wel wat te veel in wat mij betreft, dus ik zou... lastig kiezen... uhm exit music for a film dan maar als eerste uit de lijst halen.

Welke plaat verbindt jou met de Verrukkelijke 500?

Deze vraag stel je me op de dag, dat ik een Orinoco luisteraar aan de telefoon heb gehad, en ik herhaaldelijk heb gevraagd “Hoe gaat het met je ?” terwijl zij vooral de behoefte had om mijn stem alleen maar te horen. 

Zo is ook de zwijgende stem binnen de Orinoco-familie zoals Thoke ons allen noemt, een stem die ze via de telefoon of in real life graag eens wil horen. Nou heb ik haar voor het eerst in real life gezien eind september 2016 bij platenzaak Kroeze in Arnhem omdat we beide daar het album Dream Darling van de Slow Show met een handtekening wilden scoren. Nou kan ik dus een nummer van deze band en dat album gaan noemen, maar daar zit geen passend nummer tussen wat de relatie met ons omschrijft.

Ik weet dat ze hele lieve berichtjes ontvangt van mensen uit haar Orinoco familie, dat doet haar goed en vind ze het erg jammer dat chatten er gewoon niet in zit. Omdat ze al vroeg in de avond op bed ligt. Ze mist ons allemaal enorm.

Maar een nummer dat ik wel passend vind voor deze gesprekken tussen Thoke en mij, waarin alles wordt besproken. Ook dingen waar we liever nog even niet aan willen denken is denk ik wel: Mistery - How do you feel?

DJ Dave Evans

Rob, euh Dave Evans is een van de langst draaiende djs op Orinoco Radio. Een van de helden van de eerste editie van de V500 vond het na tien deelnames genoeg. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon en was Dave vorig jaar achter de V500-microfoon te vinden. Dit jaar zal dat niet anders zijn. Wederom zal Dave zijn uren mee gaan pikken. Bereid je dus voor op gekke outfits en bijzondere typetjes!

Wat wordt de hoogste nieuwe binnenkomer?

Hoogste nieuwkomer wordt denk ik Time to give van White Lies! Die plaat was vorig jaar al een hype maar redde het net niet. Dit jaar hebben waarschijnlijk meer mensen hem in hun lijst opgenomen.  

Welke plaat moet er volgens jou op nummer 1?

Arriving somewhere but not here zou voor mij toch wel geweldig zijn. Plaat doet het sinds een paar jaar geweldig en dat laatste stukje naar de top zou een mooie bekroning zijn voor het vakmanschap van Steven Wilson!

Welke plaat mag linea recta uit de V500 verdwijnen?

Ik ben sowieso niet gecharmeerd van sommige traditionals, vooral omdat ik hoop dat onze lijst genoeg afwijkt van bijv. een Top 2000. Dus Bohemian Rhapsody en Paradise by the dashboardlight weg ermee! Maar ik heb ook een plaat die er om een vreemde reden uit mag. Eentje die ik best wel goed vind, Midnight City van M83. Gewoon omdat ik hem graag als filler hoor 

Welke plaat verbindt jou met de V500?

Dat vind ik een heel lastige. Vooral omdat er meerdere platen zijn waarom ik me met Orinoco verbonden voel. Ik kies dan maar voor een redelijk recente. Love can only heal van Myles Kennedy. Omdat de liefde voor muziek vele wonden heelt. En dat vind ik een erg mooie gedachte!

 

Deel op:

Agenda

29
nov

29
nov

Blog

De V500 2019: wat verwachten de dj's ervan? Deel 2

Een voorstelrondje aan de hand van vier vragen.

Lees meer >>

De V500 2019: wat verwachten de dj's ervan?

Een voorstelrondje aan de hand van 4 vragen.

Lees meer >>

Artikel 1 tot 2 van 13
<< Eerste < Vorige 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10 11-12 13-13 Volgende > Laatste >>