Luister live

Social Media

Volg ons op

Chat

Kom er gezellig bij, in onze CHAT

Start chat >>

< Maandag 24 september: History of Popmusic

Verrukkelijke500 2018: Back to Basic!

18-09-2018 21:50

Verrukkelijke 500 Editie 2018:

Vrijdag 23 t/m zondag 25 november: Back to Basic

Wat doe je als je ‘alles’ al hebt gedaan, ‘alles’ al hebt bedacht en ‘alles’ al hebt bereikt wat je wilde bereiken…?

Dat was een beetje de gedachte die leidraad was bij het nadenken over de 11e editie van de Verrukkelijke 500. In 10 jaar tijd zijn we van een onbeduidende ‘vriendenlijst’ uitgegroeid tot een radio-evenement van enig formaat, waar heel veel mensen rekening mee houden, vrij voor plannen, naar luisteren en waar mensen heel serieus heel veel tijd nemen om hun lijst met favoriete platen samen te stellen.

Een spetterende jubileumeditie was het overtuigende bewijsstuk, maar tegelijkertijd ook de afsluiting van een tijdperk. Eén van de founding fathers, DJ Dave Evans, kondigde nl. aan dat de 10e Verrukkelijke 500 zijn laatste is geweest. Ompraten had geen enkele zin, en we kunnen niet anders dan constateren dat de V500 één van zijn bepalende gezichten verliest en hem bedanken voor 10 geweldige V500-edities en zijn onschatbare bijdrage daarin. Uiteraard hebben we gezorgd voor passende opvolging en hebben het volste vertrouwen dat Ivo Terpstra – die vorig jaar al zijn debuut maakte – een waardige opvolger gaat zijn.

BACK TO BASIC

Dit jaar gaat de V500 ‘Back to Basic’. Elk jaar meer willen, groter worden, meer luisteraars, meer lijstjes, meer DJ’s, meer onderbrekingen van de lijst door randverschijnselen. Hartstikke leuk was het, maar het gezegde luidt niet helemaal voor niets: beproeft alles en behoudt het goede… Dit jaar gaan we het goede behouden en gewoon eens terug naar de basis van de V500: 4 DJ’s die gedurende 3 dagen in 1 hok met mekaar de 500 platen draaien die door de luisteraars in die volgorde zijn bepaald. En geloof maar niet dat dat saai gaat worden…!

Zonder jouw steun gaat dat echter niet lukken. Dus net als in andere jaren hopen we weer op jouw inzendlijst voor de Verrukkelijke 500. Hoe, wat, waar, wanneer…?

• Hoe? Stem op jouw favoriete muziek en bepaal mee hoe de V500 van 2018 er uit komt te zien. Zet in Excel minimaal 25 nummers en maximaal 500 nummers op een rij en stuur je lijstje op naar v500@orinocoradio.nl. Je keuze is volledig vrij. Het enige dat telt is de volgorde.

• Voor wanneer moet je inzenden? De stembus sluit op zondag 4 november a.s. om 0:00 uur. Stuur dus voor die tijd jouw lijst met favorieten in.

• Wat? De ELFDE editie van de Verrukkelijke 500 • Wanneer? Vrijdag 23 november tot en met zondag 25 november

• Waar? Natuurlijk op Orinoco Radio Klinkt goed, maar het duurt nog wel een tijdje.. Maar dat is toch geen probleem? Er zijn een hoop leuke evenementen op Orinoco Radio tot aan de Verrukkelijke 500.Zoals: 5, 6, en 7 oktober - De PrePush: jouw tips in de V500! Inspiratie nodig voor je lijstje of wil je juist andere luisteraars overtuigen om ook op jouw favorieten te stemmen?

Op vrijdag 5 oktober, zaterdag 6 oktober én zondag 7 oktober zendt Orinoco Radio jouw tips uit in de traditionele PrePush-uitzending. Stuur voor maximaal 20 minuten aan muziek in en overtuig anderen van jouw keuzes. Houd er rekening mee dat de nummers die je instuurt vorig jaar niet in de V500 stonden en je mag maximaal één nummer per artiest insturen. Stuur je tips vóór 1 oktober in door ze te mailen naar v500@orinocoradio.nl onder vermelding van ‘Tips PrePush Verrukkelijke 500’. Wil je jouw keuzes onderbouwen om anderen nóg meer te overtuigen? Stuur dan een korte motivatie met de nummers mee. Zeker niet verplicht, maar wel zo leuk!

Zondag 22 september: De V500-tombola Net zoals vorig jaar zal DJ Ries geassisteerd door Noes weer spelenderwijs door de lijst van vorig jaar gaan met de V500-tombola. Iedereen kan daarbij zijn eigen bingokaart met 12 liedjes samenstellen uit een selectie van nummers die vorig jaar tussen de plaatsen 600 en 400 stonden. Welke dat zijn is hier terug te vinden. De bingokaarten kunnen gestuurd worden aan mantingerweg@live.nl en de molen zal gaan draaien op 22 september.

Zaterdag 3 november: De Stemfinaledag Voor iedereen die moeite heeft met kiezen, het prettigst werkt met de druk van een deadline of gewoon zo lang mogelijk wil kunnen nadenken: in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 november om middernacht sluiten de stembussen. Zoals elk jaar gaan we op de laatste dag – de Stemfinaledag – proberen om in een marathonuitzending nog zoveel mogelijk lijstjes binnen te slepen. Zet zaterdag 3 november dus in je agenda en tel samen met de DJ’s van Orinoco Radio af tot de deadline.

Dus aan de slag ermee! Stuur jouw lijstje met favoriete muziek in en luister op 23, 24 en 25 november mee naar de leukste, origineelste en gezelligste muzieklijst die je zult tegenkomen. Blijf tot die tijd op de hoogte van Orinoco Radio en de Verrukkelijke 500 via onze Facebookpagina en de website www.orinocoradio.nl.

Deel op:

Agenda

24
okt

Sokra's zaagshow

Vanaf 20:30 uur

26
okt

27
okt

03
nov

V500 Stemfinaledag

Vanaf 15:00 uur

Blog

V500: Sander heeft thuis een Marillion-museum

Orinoco heeft luisteraars in vele gradaties. Mensen die ‘wel van muziek houden’, mensen die weleens een concert bezoeken en mensen die idolaat zijn van één band, en je hebt Sander (a.k.a. Vigil). Bij het bekijken van zijn...

Lees meer >>

V500: Waarom Jacqueline kiest voor Sue the Night

We zijn toe aan editie elf van de Verrukkelijke 500. Dus vertelt elke week vertelt een inzender over zijn of haar nummer elf. Deze week Jacqueline aka Miss DieHard. Waarom koos zij voor Sue the Night – The World Below. En ook:...

Lees meer >>

Artikel 1 tot 2 van 7
<< Eerste < Vorige 1-2 3-4 5-6 7-7 Volgende > Laatste >>